18 Ekim 2014 Cumartesi

KİNOALI SEBZELİ SALATA



 MALZEMELER

 1) Zeytinyağı, 2) 1 doğranmış soğan, 3) 3-4 diş doğranmış sarımsak, 4) 1 sarı yaz kabağı dilimlenmiş, 5) Bir avuç dolusu, kesilmiş, dilimlenmiş, ince kuşkonmaz veya taze fasulye, 6) Lokma büyüklüğünde parçalar halinde doğranmış, soyulmuş 1  patlıcan, 7) 1 dolmalık biber-kırmızı, sarı, turuncu ya da yeşil dilimlenmiş, 8) 2 su bardağı kesilmiş, dilimlenmiş mantar,  9) Bir avuç yarı yarıya, Üzüm veya cherry domates, 10) Tuz ve karabiber, 11) Tat vermesi için; fesleğen, kekik, kırmızı pul biber, tercihinize göre. 12) 1 yemek kaşığı balzamik sirke, 13) Tat için sızma zeytinyağı,14)1 çay bardağı haşlanmış nohut. 

YAPILIŞI

 Kinoayı, tencerede pirinç ile bir tencerede kolayca pişirin. Yaklaşık 2 1/2 bardak pişmiş kinoa gerekir. Bir yandan da yaz sebzelerini toplayıp kesin. Kinoa tamamlandığında, orta ateşte tavada zeytinyağı ile biraz evirip, çevirin. Soğan ekleyin, saydam olana kadar karıştırın. Sarımsak ekleyin ve bir dakika kadar pişirin.Geride kalan sebzeleri de ekleyin. Tuz, karabiber, ve mevsimlik yeşillikleri de içine atın. Balzamik sirke ekleyin. Yumuşayana kadar karıştırın. Ocakta pişmiş kinoayı tavanın içine ekleyin. Sebzelerle birleştirmek için karıştırın. Tadına bakarak, baharat ekleyin…Ateşten alın. Tat vermesi için sızma zeytinyağını üzerinde gezdirin… Afiyet Olsun…