19 Mayıs 2014 Pazartesi

KALP EKMEK FOCACCİA (İTALYAN EKMEĞİ)

MALZEMELER
500 gr un
7 gr toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı bal
1 su bardağı ılık süt
ÜZERİ İÇİN
zeytinyağı
kekik
karabiber
taze biberiye
kiraz domates
ARA KATI İÇİN
1 su bardağı rendelenmiş peynir
YAPILIŞI
Tüm malzemeyi karıştırın peynir hariç.Hamuru mayalanmaya bırakın.Hamur mayalandıktan sonra iki eşit parçaya ayırın. Fırın kabını kalp şekilli, zeytinyağla yağlayın ilk parçayı elinizle açarak kaba yerleştirin üzerine peynirleri serpin. Diğer hamuru yine elinizle açın peynirlerin üzerine yerleştirin. Domatesleri hamurun içinde ufak çukurlar açarak dizin. Kekik, karabiber ve biberiyeleri serpin üzerine zeytinyağ gezdirin. 150C 15 dk pişirin. Fırınınızı 180C ye getirip kızarana kadar pişirin. Pişen ekmeği biberiyeli zeytinyağına banarak yiyebilirsiniz. Afiyet olsun