29 Ocak 2015 Perşembe

ISLAK KURABİYE



Kurabiyesi için:

  • 3 yemek kaşığı kakao (25-30 gr kadar)
  • 125 gr. tereyağı ( Tereyağı yerine margarin de kullanabilirsiniz)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tane yumurta
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker ( yarısı toz şeker yarısı pudra şekeri olacak şekilde)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Islak Kurabiye Şerbeti için

  • 2 çay bardağından biraz fazla toz şeker
  • 3 çay bardağı su
  • Limon suyu (birkaç damla yeterli
  •  Islak Kurabiyenin Yapılışı
  • Kurabiyeleri Islatmak için, Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete batıracağız. O yüzden önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakmak gerekiyor.
  • Şerbet için su ve şekeri ocağa koyup karıştırın. Kaynamaya başlayınca, orta ateşte 6-7 dakika daha kaynatın. Birkaç damla limon suyunu sıkıp, soğumaya bırakın.  Mümkünse buzdolabında bir saat bekletin.
  • Kurabiye malzemelerini un hariç bir kapta karıştırın. Tereyağı ve yumurtanın oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
  • Karışıma unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  • Kıvamı yumuşak ele yapışmayacak hale gelene kadar yoğurun.
  • Ceviz boyutunda yuvarlayarak kurabiyeleri tepsiye dizin.
  • Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika civarı pişirin. Piştiklerinde üzerlerinin çatladığını göreceksiniz.
  • Kakaolu kurabiyeleri fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbete batırın.
  • Şerbeti uzun süre bekletmenize gerek yok. Şerbete daldırın, heryerinin şerbet aldığına emin olup hızlıca çıkarın. İlk denediklerinizin şerbeti nasıl çektiğini kontrol edin. Duruma göre daldırma süresini ayarlamanızı tavsiye ederim.
  • Servis tabağınıza dizip üzerlerini isteğinize göre süsleyin.
  • Ben hindistan cevizi fıstıkla süsledim.Afiyet olsun
  • Tabağın üzerini kapatıp bir gece kadar dinlendirin. Kurabiyelerinizi içi yumuşacık ıslak kek gibi olacaktır.