22 Mayıs 2014 Perşembe

YAZ ÇORBASI

NOT: GAZPACCIO PİŞİRİLMEDEN HAZIRLANAN PRATİK VE LEZZETLİ YAZ ÇORBASIDIR

MALZEMELER ( 5 Kişilik )
DOMATES 300 gr
SALATALIK 210 gr
TAZE SOĞAN 100 gr
HAVUÇ 180 gr
SİVRİ BİBER 55 gr
MAYDANOZ 100 gr
SARIMSAK 5 gr
SU (açmak için ) 200 gr
ZEYTİNYAĞI 30 gr
KETÇAP 130 gr
LİMON SUYU 40 gr
ACI BİBER SOSU (TABASCO) 7gr
TUZ & KARABİBER

YAPILIŞI
1. TÜM SEBZELER YIKANIP AYIKLANIR, SALATALIKLAR SOYULUR GELİŞİ GÜZEL BÜYÜKÇE DOĞRANIR
2. DOMATESLERİN KABUKLARI SOYULUR, ÇEKİRDEKLİ KISIMLARI AYIKLANIR
3. TÜM SEBZELER MUTFAK ROBOTUNDA İNCECİK KIYILIR
4. BU KARIŞIMA 200 gr SU İLAVE EDİLİP AÇILIR
5. DİĞER TÜM MALZEMELER EKLENİR, KARIŞTIRILIR, TUZU VE BİBERİ EKLENİR KONTROL EDİLİR.
6. KOYU AMA AKIŞKAN KIVAMDA OLMALIDIR
7. 45 DAKİKA BUZ DOLABINDA BEKLETİLİR, SERVİS ETMEDEN EVVEL TEKRAR KARIŞTIRILIR
8. MASADA ÇORBA KASESİNDE 1 ADET BUZ KÜPÜ İLE
9. ÖZEL TOPLANTILARDA KÜÇÜK BARDAKLARDA BAŞLANGIÇ OLARAK SERVİS EDİLİR.YANINDA EKMEK KROTONDA SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.AFİYET OLSUN