5 Mayıs 2014 Pazartesi

PAMUK AÇMALAR ZEYTİNLİ




Pastane açmalarını aratmayacak güzel bir tarif vermek istiyorum. Puf puf nefis bir açma yapmak isteyenler için, işte tarif. Umarım beğenir ve afiyetle yersiniz. Şimdiden afiyetler…
Malzemeler :
* 1 su bardağı ılık süt,
* 1 su bardağı ılık su,
* 1 çay bardağı zeytinyağı,
* 1paket yaşmaya,
* 1 yumurta,
* 1 çorba kaşığı tozşeker,
* 1 tatlı kaşığı tuz,
* Alabildiği kadar un.


İç harcı için :
* siyah zeytin, yeşil zeytin,
* 125 gram margarin.
Üzeri için :
* 1 yumurta sarısı
Yapılışı :
Ilık suda mayayı eritin.
Hamur yoğurma kabına, sütü, sıvıyağı dökün ve iyice karıştırın.
Karışımın üzerine eriyen mayayı ilave edin ve karıştırın.
Sonra, yumurta akı, tuz, şekeri ilave edin ve yine karıştırın.
En son kıvamlı yumuşak hamur olacak şekilde azar azar un ilavesi ile hamuru yoğurun.
Hamuru yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.
Mayası gelen hamurdan portakal büyüklüğünde 6 tane beze hazırlayın.
Malzemelerimizin içinde yer alan yumuşak margarini bu bezelere pay edin ve elinizle bezeleri iyice açın.
Açtığınız bezelerin içine doğranmış zeytinleri serpiştirin ve rulo yapın. Ruloyu uzatın ve ikiye kıvırıp şekil verin.
Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın.
Hamurların üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpin ve bu şekilde yarım saat tepside bekletin.
Önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.Afiyet  olsun