22 Mayıs 2014 Perşembe

KUŞKONMAZLI SOMON FIRIN




MALZEMELER

  • 1 demet kuşkonmaz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı taze biberiye yaprağı doğranmış
  • tuz
  • taze karabiber zemin
  • 4-6 tane ince somon füme dilimleri
  • SOSU
  • 1 yemek kaşığı portakal suyu
  •  krema ve hardal
  • SOSUN YAPILIŞI
  • 1 yemek kaşığı portakal suyunu krema ve hardallakarıştırıp ağır ateşte sos hafif koyulaşmaya başlayana kadar pişirin ve ocağın altını kapatın.
KUŞKONMAZLI SOMON FÜME YAPILIŞI
 
Öncelikle kuşkonmazları suda 10-15 dakika haşlayın.Ayrı bir kasede zeytinyağ,değirmen karabiberi, karıştırıp sosa ilave edin.Bir fırın kabına folyo koyun ve kuşkonmazları bu folyonun üzerine füme balık parçasını yerleştirin, hazırladığınız sosu dökerek folyonun ağzını kapatın.Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.Afiyet olsun..