6 Mayıs 2014 Salı

KABAK FIRIN IZGARA

 

Kabak Diyeti

Sebzegillerden en yararlılar arasında sayılan kabak bir haftada sizi hayatınızın kabusu olan fazla kilolarınızdan belirgin bir seviyede kurtulmanızı vaat ediyor. Yedikçe kalori yaktıran besinlerin başında gelen kabak bilinçli bir beslenme programıyla desteklendiği zamanda vücudunzda içten ve dıştan mucizeler gerçekleştiriyor. Sadece bir hafta uygulanabilecek bu kabak diyeti büyük ölçülerde fazlalıkları olanlardan ziyade bir miktar fazlalığı olanlar için çok daha uygun bir diyet.

Kahvaltı

Tost (2 dilim kepekli diyet ekmek ve 2 dilim ya sız peynirle hazırlanacak)
250 ml. Greyfurt suyu
Ara Öğün
4 Adet bisküvi
1 Fincan yeşil çay

kabak diyeti
Öğle
Tavuklu kaynamış kabak salatası (Az su ile haşlanmış kabak, yağsız tavada ya da ızgarada pişirilmiş tavuk dilimleriyle çukur bir kapta az tuz, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı konserve mısır taneleri ve 1 tatlı kaşığı limon suyu da eklenerek harmanlanacak)
Bir kutu herhangi bir diyet içecek ya da bir şişe diyet soda
1 Salkım üzüm

Ara Öğün

1 Kase kabak çorbası
1 Dilim kıtır ekmek
Akşam
Bir büyük porsiyon fırında kabak (Az su ile haşlandıktan sonra fırın tepsisine yerleştirilen kabakların üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirilerek fırınlanacak)
Bir porsiyon tavuk şiş
1 Dilim diyet kepek ekmek
1 Adet yeşil elma
Uykudan 1 – 2 saat önce 1 bardak light süt
Su, soda, şekersiz çay veya kahve serbest..
Bende sizlere et,ızgaraların yanında servis yapabileceğiniz  bir kabak tarifi veriyorum.
MALZEMELER
3 yeşil  Kabak
3 yumurta
1 su bardağı galata unu
tuz,karabiber
dere otu,nane
HAZIRLANIŞI
Kabaklar kabukları soyup, parmak şeklinde kesilir.Yumurtalar çırpılır.Galata unun içine baharatlar ,maydanoz ,dere otu,nane kıyılıp una ilave edilir.Kabaklar önce yumurtaya sonra una batırılıp yağlı kağıt yayılmış tepsiye dizilir.Fırında kızarıncaya kadar bekletilir.Fırından çıkarılıp ızgara et,ızgara tavukların yanında nefis olur.Afiyet olsun
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder