21 Mayıs 2014 Çarşamba

ÇORBA TARİFLERİ İLE İLGİLİ PÜF NOKTALARI

Çorba Tarifleri İle İlgili Püf Noktaları
  1. Çorbanızı kısık ateşte pişirerek lezzetini artırabilirsiniz. Pişirme esnasında çorbanıza ekleyeceğiniz su mutlaka sıcak olsun.
  2. Çorbalarınızda tuzu fazla kaçırırsanız bir patatesin kabuklarını soyun ve dörde bölerek çorbanın içine atın. Patatesler yumuşadığında çorbanızdaki fazla tuzu çekmiş olacaktır.
  3. Çorbalarınıza lezzet katmak için et veya tavuk suyu tabletleri kullanırsanız bu tabletler yüksek oranda tuz içerdiği için tuzu daha az miktarda koyun.
  4. Çorbalarınızda et veya tavuk suyu tabletleri kullanırsanız çorbanıza yağ eklerken, bu tabletlerde bulunan yağ miktarını da göz önünde bulundurarak ekleyin.
  5. Haşladığınız sebzelerin suyunu dökmeyin. Bu suyu çorbalarınızda kullanarak hem lezzetli hem de vitamin dolu çorbalar yapabilirsiniz.
  6. Daha lezzetli çorbalar için üzerine yağda kızarmış kırmızıbiber, maydanoz ve nane ekleyebilirsiniz.
  7. Kalmış bayat ekmeklerinizi, fırında kızartıp kıtır ekmek haline getirip bir kavanozda saklayın. Çorba yaptığınız zaman bu ekmekleri çorbanın üzerine serperek farklı bir lezzet yaratabilirsiniz.
  8. Yoğurtlu çorba yaparken yoğurdu çorba kaynadıktan sonra yavaş ve sürekli karıştırarak ilave edin. Böylece yoğurdun kesilmemesini engellemiş olursunuz. Ayrıca tuzunu da ateşten almadan hemen önce ekleyin.
  9. Beklediği için katılaşan çorbalarınızı seyreltmek için içine bir miktar su ekleyip karıştırın. Böylece çorbanız ilk pişirdiğinizdeki kıvamına gelecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder