5 Mayıs 2014 Pazartesi

ÇİKOLATALI ARMUTLU ISLAK KEK




Evdeki armutlar iyice şekerlenince, kek yaparak onları değerlendirmek istedim. Oktay Usta'nın güzel bir armutlu kek tarifini buldum. Çikolatalı Armutlu Islak Kek.
MALZEMELER

-3 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-2 çorba kaşığı kakao
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı süt
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-7 yemek kaşığı un

İçi İçin;
-Orta boy bir armut
-1/2 su bardağı kırık ceviz
-1 çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı şeker

Üzeri İçin;
-1 yemek kaşığı pudra şekeri
-ıslatmak için 1 bardak süt

HAZIRLANIŞI

Kek hamurunu hazırlamadan önce; küp, küp doğradığınız armutları 2 kaşık şeker ilave ederek tavada suyunu çekene kadar pişirin, üzerine cevizi ve tarçını ekleyiniz. Soğumaya bırakınız.
Oda sıcaklığındaki 3 yumurtayı, 1 su bardağı toz şeker ile 10-15 dakika iyice hacim kazanana kadar çırpın. Bunun için, şekeri yumurtalara en az iki seferde ekleyerek çırpmalısınız, daha iyi hacim kazanıyor çünkü. Daha sonra mikserinizi en düşük ayara getirip, ince uçlu bir malzeme ile sütü ve sıvıyağı azar azar yumurtalı karışıma ekleyiniz. Elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı da karışıma bir spatula ya da tahta kaşık yardımı ile ilave ediniz.
Pişirdiğiniz armutlara, yarım yemek kaşığı un ilave edip, kek hamurunuza ilave ediniz.
Karışımı, yüzeyi geniş bir kek kalıbına dökerek(yuvarla ya da dikdört olabilir), önceden ısıtılmış 170 derece fırının orta gözünde içi çekene kadar pişiriniz.Fırından  çıkınca 1 bardak sütle ıslatınız.
Pişen kekinizin üzerine pudra şekerini dökerek soğumaya bırakınız. Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder