10 Mayıs 2014 Cumartesi

A DAN Z YE ŞİFALI BİTKİLER

 

GİNKO BİLOBA ÇAYI HANGİ RAHATSIZLIKLARA İYİ GELİR-GİNKO BİLOBA ÇAYININ YARARLARI NELERDİR
Zihin açıcı unutkanlığı gidericidir. Beyindeki oksijen seviyesini arttırır. Doku yenileyicidir. Dolaşım problemleri, vertigo, baş dönmesi ve tinitüs, kulak çınlaması gibi rahatsızlarda etkilidir. Yüksek kan basıncı ve damar sertliğine karşı etkilidir.

GÜLHATMİ ÇAYI NEYE İYİ GELİR-GÜLHATMİ ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR
Balgam söktürür. Vücuda rahatlık verir. Nezle ve öksürükten kaynaklanan şikayetleri giderir. Boğaz, bademcik ve diş eti iltihaplarında kullanılır. Bağırsak iltihaplarında etkilidir. Mide ve bağırsak ağrılarında, onikiparmak ve ince bağırsak, kolit gibi ülserlik iltihapları temizler.

DAĞ ÇAYI NEYE İYİ GELİR-DAĞ ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR
Sideritis Uyarıcı, gaz söktürücü, iştah açıcı ve mide ağrılarını kesici özelliklere sahiptirler.

IHLAMUR ÇAYI NEYE İYİ GELİR- IHLAMUR ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR
Ihlamur çiçeği yatıştırıcı, idrar verici, göğüs yumuşatıcı ve balgam söktürücü ve gıcık giderici olarak çay halinde kullanılır.Ihlamur çiçeği banyosunun da yatıştırıcı bir özelliği vardır. Balla karıştırılıp içilirse mide ülserine faydalıdır. Kan dolaşımını düzenler. Öksürüklerde yumuşatıcı rahatlatıcı ve terletici etkilere sahiptir.

ISIRGAN OTU ÇAYI NEYE İYİ GELİR-ISIRGANOTU ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR
İdrar arttırıcı özelliğe sahiptir. Organizmanın yıkım ürünlerine temizleyici metabolizmayı uyarıcı ve kuvvet verici, idrar yolları iltihabında ödem çözücü özelliğe sahiptir. Toksin atıcı, bakterilere karşı koruyucu etkisi vardır. Kalbe faydalıdır.

SARIKANTARON ÇAYI HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR-SARI KANTARON OTU ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR
Dahilen kantaron içerdiği hiperisin maddesinden dolayı orta şiddetteki depresyona karşı faydalıdır. Özellikle menopozda görülen bitkinlik, endişe ve sıkıntıları giderici olarak kullanılır. Bitki taşıdığı bioflavonitler ve hiperforinden dolayı yatıştırıcı, sakinleştirici özelliğe sahiptir.

KARABAŞ ÇAYI NELERE İYİ GELİR-KARABAŞ ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR
Ağrı kesici, yatıştırıcı, balgam söktürücüdür. Dahilen idrar yollarında, haricen basit yaralarda mikrop öldürücü etkisi olduğu bilinmektedir. Bilhassa sinirsel baş ağrısı, uykusuzluk ve yüksek tansiyon gibi şikayetlerde de etkilidir.
Bakterilere karşı etkisi bilimsel çalışmalarla gösterilmiştir. Balgam söktürücüdür, kuru ve balgamlı öksürüklerde rahatlatıcı etkisi vardır.

KEKİK ÇAYI NEYE İYİ GELİR-KEKİK ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR
Bakterilere karşı etkisi bilimsel çalışmalarla gösterilmiştir. Balgam söktürücüdür, kuru ve balgamlı öksürüklerde rahatlatıcı etkisi vardır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder