5 Ocak 2014 Pazar

PEMBE DÜŞLERİM PASTASI


GEREKLİ MALZEMELER

PANDİSPANYASI
  • 5 yumurta
  • 11 yemek k.un
  • 11 yemek k.şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabatma tozu
KREMA
  • 2 paket toz kremşanti ( eğer gıda boyası kullanmak istemiyorsanız çilekli kremşanti )
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket krema sertleştiricisi
  • 1 paket labne peyniri ( 200 gr )
  • kürdanın ucuyla çok az kırmızı gıda boyas
Öncelikle pandispanyamızı hazırlayalım. klasik pandispanya yapılışı i; şeker, yumurta ve vanilyayı önce iyice çırpın. daha sonra ayrı bir kapta un, ve kabartma tozunu eleyin ve yumurtalı karışıma ekleyip tekrar çırpın. 26cm'lik bir kelepçeli kalıba önce altına yağlı fırın kağıdı kesip serin üzerinede kek karışımını dökün ve 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Pandispanyamız pişerken bizde o sırada kremamızı hazırlayalım. İki paket kremşantiyi 2 su bardağı süt ile çırpalım. Katılaştıktan sonra içerisine labneyi ekleyip tekrar çırpalım ve karışımı buzdolabına kaldıralım. ( Bu aşamada boya kullanmıyoruz)
Pandispanyamız piştikten sonra yaklaşık 30 dakika soğumasını bekleyelim. Soğuduktan sonra kekimizi ortadan ikiye geniş bir bıçakla ayıralım . İster vişne jölesiyle istersek hindistan cevizi sütüyle ( marketlerde konserve bölümünde konserve kutularında satılyor ) pandispanyamızı ıslatalım. Jöle ile ıslatmak istersek , jöleyi paketteki tarife göre hazırlayalım ve ılıkken dökelim. Hindistan cevizi sütü ile kullanıma hazırdır, herhangi bir ek işlem gerektirmez.
Islatma aşamasından sonra kremamızı buzdolabında çıkartalım.  Pandispanyanın arasına bol krema,  Üzerini pandispanyanın diğer yarısıyla kapatalım.
Beyaz kremamızla önce bir kat pastamızı sıvayalım ve pastayı dolaba kaldıralım. Bu arada bizde kalan kremanın içerisine 1 paket krema sertleştiricisini ilave edelim. Çırpalım. Sertleştikten sonra çok az kırmızı gıda boyamızı ekleyelim. Tekrar çırpalım. Biraz daha kremayı buzdolabında bekletelim.
1o dakika sonra pastayı ve kremayı buzdolabından çıkartalım. Üzerini bir kat daha dikkatlice pembe krema ile sıvayalım. Sıvarken hafif dalgalanmalara izin verelim böylece ebruli bir görünüşü olacaktır. Pastayı sıvadıktan sonra kalan kremayı krema sıkma torbasına veya benim kullandığım gibi yandaki sıkma aletinin içerisine koyalım. Buzdolabında pastamızı muhafaaza edelim. Pasta buzdolabında bekledikten sonra servis yaparken oda ısısında durmasının herhangi bir sakıncası yoktur.Hatta yumuşayıp daha da lezzetleşir.AFİYET  OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder